Skip to main content

Website onderhouden? Wat houdt dat in?

Jouw website onderhouden? Waarom, hij staat toch online? Dit horen wij wel vaker en leggen dan ook graag uit wat er allemaal onderhouden moet worden en waarom dit zo belangrijk is. Zelf doen is geen verstandige optie. De kennis om dit, op een goede manier te doen is vaak niet up-to-date en de meeste ondernemers hebben hier ook geen tijd voor.

Website onderhouden? Wat houdt dat in?

Wat zijn de risico’s als je geen onderhoud op je website doet?

  • Je loopt een verhoogd risico op een gehackte website. Je wilt natuurlijk niet dat je bezoekers allerlei rare reclames zien. Is jouw website gehackt? Dan kan deze gebruikt worden om spam over de hele wereld te verzenden of zelfs ransomware te installeren op andere computers.
  • Wanneer jouw website geïnfecteerd is heeft dit gelijk effect op je ranking in Google en andere zoekmachines. Je website is hierdoor slechter vindbaar.
  • Je loopt het risico op imagoschade. Browsers kunnen bezoekers waarschuwen wanneer een infectie op je website staat. Hierdoor zullen bezoekers je website verlaten.
  • Het kan zelfs zo zijn dat je website of/en functionaliteiten compleet geblokkeerd worden.
  • Heb je geen SSL-certificaat? Dan loop je het risico dat ingevulde formulieren (dit kan in combinatie met achterstallig onderhoud) onderschept worden. Dit kan wijze op een datalek.

 

Overtuigd? Wat houdt een onderhoudscontact in?

Een website onderhouden is meer dan iets afweten van HTML. Kennis over webservers, DNS services, beveiliging, optimalisatie, caching van browsers, database onderhouden en nog meer zijn belangrijk. Om je website optimaal te laten functioneren is regelmatige aandacht en het installeren van updates noodzakelijk. Wij bieden hiervoor een contract aan waarmee je verzekerd bent van een up-to-date website.

De contracten bevatten onder andere:
  • Installeren van updates voor het CMS.
  • Installeren van updates voor gebruikte extensies en plugins.
  • Toepassen van de laatste beveiligingstechnieken (bijvoorbeeld 2FA).
  • Monitoring van de up-time.
  • Maandelijkse backup.

 

Bovengenoemde werkzaamheden zorgen ervoor dat je website optimaal beveiligd is tegen aanvallen van hackers. Een dergelijke beveiliging kan echter niet garanderen dat het hackers niet lukt om op je site in te breken. Ook zijn bovengenoemde werkzaamheden zowel bij Joomla als WordPress van toepassing.


Wil je graag het onderhoud van jouw site uit handen geven en je geen zorgen hoeven te maken of je website nog online staat? Kom dan eens langs en samen bepalen we wat het beste bij jouw website past.