Skip to main content

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Missie & Visie van Schot

Bij Schot zijn we als bedrijf ons bewust van maatschappelijke verantwoordelijkheid op allerlei vlakken. Naast het scheiden van afval, elektrisch rijden en het gebruik van ledverlichting op kantoor vinden we dat we ook op een andere manier impact kunnen maken.

Schot maakt deel uit van de Hoeksche Waardse gemeenschap en wil daar in de brede zin van het woord aan bijdragen. Daar hebben we verschillende manieren voor gevonden:

  • We kopen onze kantoorbenodigdheden en ondersteunende diensten zoveel mogelijk in bij lokale bedrijven. Ook bedrijfsactiviteiten plannen we vrijwel altijd binnen de Hoeksche Waard. We vinden het belangrijk om onze Hoeksche Waardse collega-ondernemers te ondersteunen.
  • Naast onze betrokkenheid bij lokale en regionale netwerken, bekleden we ook een bestuurlijke functie binnen een belangenorganisatie voor ondernemend Hoeksche Waard en helpen we de Hoeksche Uitdaging te organiseren.
  • We steunen het lokale onderwijs door desgevraagd les te geven op basisscholen en het voortgezet onderwijs en door stageplaatsen beschikbaar te stellen voor studenten.
  • Schot sponsort het Roparun Team Oud-Beijerland en de doorkomst van de Roparun in de gemeente Oud-Beijerland. Daarnaast sponsoren we diverse Hoeksche Waardse sportverenigingen.
  • We ondersteunen maatschappelijke projecten zoals een lunchroom gerund door medewerkers met een verstandelijke of lichamelijke beperking en het Oldensehuis Hoeksche Waard. Dat doen we door onze tijd en expertise beschikbaar te stellen.