Skip to main content

Logo en Huisstijl

Een logo is het belangrijkste deel van de identiteit van je bedrijf.

Missie & Visie van Schot

Een goed logo maakt indruk, is makkelijk te onthouden, te herkennen en maakt in één oogopslag duidelijk waar het over gaat. Een goed logo herken je. De kleuren, de lijnen, de lettertypes, alles klopt. Een slecht logo herken je ook. Daarom is het verstandiger om een logo te laten ontwerpen dan het zelf te doen!

Een logo is het belangrijkste deel van de identiteit van je bedrijf. Een logo moet passen bij de uitstraling van je bedrijf en moet daarmee één geheel vormen. Daarnaast is het doel van een logo dat het voor herkenning zorgt en de doelgroep aanspreekt. Bij Schot begrijpen wij dit heel goed.

Waar moet een logo aan voldoen?

Wat zorgt nou precies voor een goed logo? Het belang van een goed logo wordt vaak onderschat. Desondanks vergt een goed logo echt wel wat tijd en aandacht. Je wilt natuurlijk wel herkenbaar zijn en opvallen tussen al je concurrenten. Samen met je bedrijfsnaam is een logo in veel gevallen namelijk ook hetgeen wat je (potentiële) klanten als eerste van je bedrijf te zien krijgen. Dit logo moet niet alleen meteen aanspreken, maar ook direct weergeven waar je bedrijf of merk voor staat.

"Bij Schot maken we nooit zomaar een logo. Wij vertalen het verhaal achter je onderneming naar een pakkend woord- of beeldmerk. "

Maar met een logo alleen ben je er nog niet...

Op basis van het logo maken wij de huisstijl. Voor ieder bedrijf is een aansprekende huisstijl onmisbaar. Een huisstijl bestaat uit huisstijlelementen. Dit zijn de elementen om mee te communiceren. Dat kan in de vorm van visitekaartjes, briefpapier, een website, emailhandtekeningen, stickers, flyers, autobelettering, social media posts, etc. En dat allemaal met dezelfde kleuren, vormen en fotografie. Hierdoor gaan mensen je herkennen en dat heb je nodig als je een mooi bedrijf wilt opbouwen!

Vertel jouw verhaal met een logo en huisstijl van Schot

Bij Schot maken we nooit zomaar een logo. Wij vertalen het verhaal achter je onderneming naar een pakkend woord- of beeldmerk. Ben jij op zoek naar een idee voor een logo, een logo ontwerp of een geheel nieuwe huisstijl én ben je benieuwd of wij je kunnen verrassen? Bij Schot ben je aan het juiste adres. Neem gerust eens contact met ons op dan gaan we samen met jou aan de slag om jouw logo te ontwerpen!

Wat is het verschil tussen een corporate identity en een huisstijl?

Als bureau merken wij dat er veel wordt ‘gesmeten’ met marketingtermen. Wij horen mensen vaak praten over identiteit, huisstijl, branding, corporate identity, logo, imago, etc. Regelmatig merken wij dat de betekenis van deze termen nog weleens door elkaar worden gehaald. Op zich geen ramp, maar tijdens een gesprek is het wel handig als je met hetzelfde woord ook hetzelfde bedoelt. Wat is bijvoorbeeld precies een corporate identity? En wat is een huisstijl? Is dit hetzelfde? Vaak denken mensen dit namelijk. Wij geven uitleg…