Wat is 2FA?

2FA staat voor Two Factor Authorization. Het wordt ook wel tweefactor authenticatie of tweestapsverificatie genoemd. Deze verificatie is een belangrijke veiligheidsmaatregel die een tweede beschermlaag aan je wachtwoord toevoegt. Deze beschermlaag maakt het hackers en robots veel moeilijker om in te breken op jouw account.

Wat is 2FA?

Hoe werkt 2FA?

Bij tweestapsverificatie wordt dus een extra beschermlaag toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat als bijvoorbeeld een hacker jouw wachtwoord heeft, hij of zij nog steeds niet in kan loggen. Ook zij moeten de 2FA code invoeren om in het account te komen. Er zijn verschillende manieren om aan zo’n code te komen, wij benoemen er (voor het gemak) twee:

Manier 1 - SMS-controle: Voorbeeld: Je wilt inloggen bij ‘Mijn Overheid’. Je typt je gebruikersnaam en wachtwoord in. Je hebt de DigiD app niet dus je kies je voor een sms. In die sms krijg je een code die je in moet voeren op de website. Deze code is dus eigenlijk jouw 2FA check.

Manier 2 - Google Authenticator: Dit is een gratis app van Google. Je installeert de app op je telefoon en als je wil inloggen op je account verschijnt er een melding met code. De code typ je in bij het inloggen en dan kan je aan de slag!

Waarom is 2FA belangrijk?

Tegenwoordig is bijna alles online. Oftewel we leven in een digitaal tijdperk. Hierdoor neemt de inbraak op accounts door hackers toe. Mensen gebruiken vanwege de toename van online accounts steeds vaker dezelfde gebruikersnamen en wachtwoorden. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld in één keer al je accounts gehackt worden. Met behulp van 2FA kan dit voorkomen worden (voor 90%, want internet is nooit waterdicht). Je maakt het hackers een stuk lastiger om je gegevens te stelen. Ons antwoord op deze vraag is (in hoofdletters) JA, 2FA is belangrijk!

Hoe doen we dit bij Schot

Op alle websites die bij ons in onderhoud zijn staat een 2FA code. Als je zelf je website mag gaan aanpassen, krijg je uitleg over hoe je de code op je eigen telefoon instelt. Wil je nu meer weten over 2FA of wil je dit zelf op je website instellen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons en wij leggen het je uit!