Skip to main content

Hoe beveilig ik mijn website?

Hoe beveilig ik mijn website?

 

Goede vraag… Het is van groot belang om de veiligheid van je site te waarborgen. Cyberaanvallen en gehackte sites komen steeds vaker voor en dit wil je natuurlijk voorkomen. Door de juiste maatregelen te nemen maak je de kans op een cyberaanval kleiner. Hierdoor bescherm je ook de gegevens van je gebruikers.

 

De eerste en de makkelijkste stap is het gebruik maken van een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging tijdens het versturen van gegevens tussen de server (van je website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer). Wanneer de URL van de website begint met https:// dan weet je dat deze website beveiligd is met een SSL-certificaat. Dit kun je ook zien aan het slotje in de balk.

 

De tweede stap is het regelmatig uitvoeren van updates op je website. Deze updates bevatten vaak belangrijke beveiligingspatches die kwetsbaarheden voorkomen. Doe je dit niet dan heb je een verhoogd risico op een gehackte website.

 

De derde stap is het gebruiken van sterke wachtwoorden en natuurlijk 2FA. Bij tweestapsverificatie wordt een extra beschermlaag toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat als bijvoorbeeld een hacker jouw wachtwoord heeft, hij of zij nog steeds niet in kan loggen. Ook zij moeten de 2FA code invoeren om in het account te komen. Er zijn verschillende manieren om aan zo’n code te komen.

 

De vierde stap is een firewall. Deze helpt detecteren van verdachte activiteiten en aanvallen op je website. De firewall blokkeert vroegtijdig deze aanvallen en kan ze opsporen.


Tot slot is het aan te raden om regelmatig back-ups van je website te maken. Mocht er toch iets misgaan, dan kun je altijd terugvallen op een back-up en zo de schade beperken.

 

Wil je graag het onderhoud van jouw site uit handen geven en je geen zorgen hoeven te maken of je website nog online staat? Kom dan eens langs en samen bepalen we wat het beste bij jouw website past.