Joomla! of WordPress?

17 januari 2019

 

Wil je een website waar je zelf (zonder al te veel technische kennis) eenvoudig de tekst en afbeeldingen kunt aanpassen? Dan zijn Joomla! of WordPress dé twee CMS oplossingen (Content Management Systeem) waar je voor zou kunnen kiezen. Wij krijgen bij Schot regelmatig de vraag welke van deze twee beter is.

 

Is Joomla! of WordPress? Wie is beter?

De vraag welke is beter, zorgt altijd voor discussies tussen voorstanders van de systemen. Voor- en tegenstanders van beide systemen staan vaak lijnrecht tegenover elkaar. Wij vinden: of je nu Joomla! of WordPress gebruikt, het gaat uiteindelijk om het resultaat. Het zijn beiden goede tools om een website te bouwen en een tool is een tool, geen doel op zich. Wij helpen onze klanten de beste keus tussen deze twee systemen te maken.

 

Joomla! of WordPress?

 

WordPress

WordPress is van oorsprong een blog platform, welke inmiddels uitgegroeid is tot een volwaardig CMS systeem. Het is op dit moment het grootste en bekendste platform voor het bouwen van websites. Hierdoor beschikt dit CMS over zeer veel templates (themes) zowel gratis als betaald. Hetzelfde geldt voor plugins waarmee je de website kunt uitbreiden. Een mogelijk nadeel van WordPress is dat je deze plugins altijd nodig hebt (gratis en/of betaald) om een volwaardige website te bouwen.

 

Één van de belangrijkste voordelen van WordPress
Gebruikers werken graag met WordPress omdat zij snel doorhebben hoe het CMS in elkaar zit. Dit is het belangrijkste argument om WordPress te gaan gebruiken.

 

Joomla!

Het kan absoluut gezegd worden; Joomla! is een van de meest populaire CMS systemen ter wereld. De reden hiervoor is de ontzettend grote groep gebruikers die hun kennis delen op de verschillende Joomla! support websites en bijeenkomsten. Het delen van informatie, extensies en support zorgt voor continuïteit, veiligheid en efficiënt werken. Op dat gebied heeft Joomla! meer te bieden dan WordPress.

 

Joomla! is zeer flexibel en groeit mee met wensen en behoeften
Zodra je maatwerk nodig hebt, vanwege design of functionaliteit, ben je over het algemeen met Joomla! beter uit. Voor Joomla! zijn momenteel meer dan 8000 officiële extensies beschikbaar. Deze zorgen voor extra functionaliteiten zoals een nieuwsbrief, een webshop, foto slideshow, agenda, etc.

 

Beide systemen zijn ideaal wanneer de ondernemer zelf (zonder zich te willen verdieping in de werking ervan) zijn of haar website wil aanpassen. Wil je antwoord op de vraag Joomla! of Wordpress? Of wil je meer informatie over het bouwen van een nieuwe website? Neem dan vrijblijvend contact met Schot op!

 

Lisanne

 

Wil je ons een mooie review geven? Dat zou leuk zijn en kan via Google Reviews!  

Ja dat wil ik!

 

Copyright © 2022 - Sitemap - Algemene Voorwaarden - Privacy- & Cookieverklaring - Erkend leerbedrijf