Hoe koppel ik met Google Analytics?

Dat is een goede vraag en deze krijgen wij vaak bij Schot. Je website heeft bezoekers nodig om uit te kunnen lezen hoe vaak deze bezocht wordt. Je kan dit helaas niet zomaar zien. Om te beginnen is het belangrijk dat je jouw site koppelt aan een tool die gegevens kan uitlezen. Hier zijn verschillende tools voor maar de meest bekende en meest gebruikte is toch wel Google Analytics. Deze tool is gratis en je kunt er heel veel gegevens uit halen. Daarnaast is Analytics ook makkelijk te koppelen aan je website.

 

Op deze pagina lees je hoe je een site koppelt en een korte samenvatting van welke gegevens je uit kunt lezen.

Stap 1: aanmelden bij Google Analytics.

Via een Gmail account kan je aanmelden bij Google Analytics. Maak een nieuw account aan en volg alle stappen. Heb je alles ingevuld? Maak dan een property en haal de tracking-ID op. Deze code heb je nodig voor het koppelen aan je website.

Hoe koppel ik met Google Analytics?

Stap 2: Tracking code installeren

Bij het tabje ‘Trackingcode’ staan alle instructies op de volgende code te plaatsen op je website. Voor sommige themes/builders (Wordpress/Joomla) heb je alleen de code nodig. Deze code begint bijna altijd met UA-…. Als dit niet het geval is krijg je zo’n code te zien:

Trackingcode - Google Analytics

 

Heb je deze twee stappen doorlopen?

Dan heb jij nu je site gekoppeld met Google, gefeliciteerd! Als je Google Analytics hebt geïnstalleerd, kun je veel meer dan alleen het aantal bezoekers van je website achterhalen. Je kunt bijvoorbeeld zien waar ze vandaan komen, welke pagina’s ze bezoeken en hoe ze op je site terechtkomen.

Op basis van deze gegevens kan je jouw website gaan verbeteren en er zo voor zorgen dat er steeds meer bezoekers op je website terecht komen. Je kunt doelen instellen en met behulp daarvan conversies meten.

Ben je benieuwd waar jij je website kan (of misschien zelfs moet) verbeteren? Dan kunnen wij je helpen. Neem contact op via online@schot.nl of bel naar 0186 619244 en wie weet kun je binnenkort de opdrachten niet meer aan.

 

Wij zijn erkend leerbedrijf

Steenenstraat 8
3262 JM Oud-Beijerland

0186 619244
marcom@schot.nl

Wil je ons een mooie review geven? Dat zou leuk zijn en kan via Google Reviews!  

Ja dat wil ik!