Voor niets gaat de zon op maar ook liefdadigheid

21 juli 2021

 

Niet iedereen realiseert zich dat maatschappelijke betrokkenheid in Nederland enorm groot is. Iedereen kent wel de goede doelen beweging, maar de omvang van de bedragen is niet heel bekend.

 

Voor niets gaat de zon op maar ook liefdadigheid

 

Van alle bijdragen aan goede doelen komt het meeste van huishoudens, die bijna 2,5 miljard euro doneren. Bedrijven doneren ca. 2 miljard euro. Loterijen steunen maatschappelijke doelen met ongeveer 600 miljoen euro, fondsen doneren uit de opbrengsten van hun vermogen meer dan 400 miljoen euro en uit nalatenschappen gaat ruim 300 miljoen euro naar goede doelen.

Enorme bedragen. Maar naast geldbedragen zijn er ook heel veel mensen en bedrijven die zonder geld helpen. Denk aan mantelzorgers, vrijwilligers etc. Ruim een derde van de 16-plussers (36%) geeft informele hulp. Dat zijn circa 5 miljoen mensen. De meesten van hen geven mantelzorg (32%) zoals persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, vervoer, administratieve hulp of emotionele steun. En er zijn ruim 1 miljoen vrijwilligers actief in de hulp of ondersteuning.

Ook bij bedrijven zie je dat meer en meer. Elkaar helpen. Je maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Want dat heb je als bedrijf ook. Dat voel je als bedrijf ook, als het goed is. Bij Schot hebben we dat gevoel ook en doen we er ook iets mee. En we zien heel veel collega ondernemers om ons heen die ook maatschappelijk betrokken zijn.

Wij steunen onder andere de Hoeksche Waardse Uitdaging, av Spirit, Roparun Team Oud-Beijerland en Stichting Droomhuis Hoeksche Waard geheel belangeloos en werken mee aan diverse maatschappelijke projecten tegen kostprijs. Zo proberen we de wereld om ons heen een beetje beter te maken. Niet omdat het moet, maar omdat we het willen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden hierover? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Wij zijn erkend leerbedrijf

Steenenstraat 8
3262 JM Oud-Beijerland

0186 619244
marcom@schot.nl

Wil je ons een mooie review geven? Dat zou leuk zijn en kan via Google Reviews!  

Ja dat wil ik!