Skip to main content

Security en Databeveiliging

19 april 2018

 

Wellicht heeft u het al gehoord; vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet, de AVG, van toepassing in Nederland. AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming en is een wet die voor heel Europa geldt. De Security en Databeveiliging van uw website is heel belangrijk.

 

De nieuwe wet geldt voor elke ondernemer die persoonsgegevens verwerkt. En hoe klein of groot uw website ook is, iedere website verwerkt persoonsgegevens.

 

Wat moet u doen?

Voeg een SSL-Certificaat toe aan uw website

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging tijdens het versturen van gegevens tussen de server (van uw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer). Wanneer de URL van de website begint met https:// dan weet u dat deze website beveiligd is met een SSL-certificaat. Dit kunt u ook zien aan het slotje in de balk.

 

Security en Databeveiliging - SSL

 

Het is noodzakelijk om bij uw hoster een SSL-Certificaat aan te vragen. Wanneer uw site wordt gehost bij UC Systems, kunnen wij dit ook voor u aanvragen. Beheren wij uw website, maar wordt deze niet door UC Systems gehost, informeer ons dan zodra uw hoster het SSL-Certificaat heeft geïnstalleerd. Wij laten dan uw site via de beveiligde verbinding lopen.

 

Privacy Verklaring en Algemene Voorwaarden

Vanaf 25 mei is het verplicht een Privacy Verklaring en Algemene Voorwaarden op uw website te plaatsen. U bent wettelijk verplicht uw klanten en bezoekers duidelijk te informeren over welke persoonsgegevens u verzamelt en met welk doel. Ook als dat doel alleen maar het vastleggen van hun gegevens in uw klantenbestand is. Informeren gebeurt meestal via een privacy verklaring. Bezoekers moeten deze eenvoudig kunnen vinden. Plaats deze bijvoorbeeld in de footer van uw website.

Beheren wij uw website en heeft u al een privacy verklaring en algemene voorwaarden opgesteld? Mail dit dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij zullen ze plaatsen op uw website. Heeft u deze niet? Neem dan contact op met uw advocaat of juridisch adviseur. Wij kunnen u eventueel ook in contact brengen met een advocaat die bekend is met de wettelijke eisen die gesteld worden aan deze verklaringen!

 

Liever geen boete? Regel uw beveiliging dan vóór 25 mei! Mocht u over deze Security en Databeveiliging vragen hebben of meer informatie willen? Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken via 0186 619244.

Security en Databeveiliging