Opladen of ontladen…

2 augustus 2018

 

Hopelijk geniet u allemaal enorm van deze zomer. Bent u al op vakantie geweest? Of wellicht gaat u – net als ik – nog op vakantie. Aan de temperatuur kan het in ieder geval niet gelegen hebben….of misschien ook wel. Het was een beetje “too much” de afgelopen weken wat mij betreft.

 

 

Maar hoe heeft u uw zomervakantie besteed? Of hoe gaat u die besteden? Daar ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar. Bent u zo’n type die in de zomervakantie wil opladen? Of gebruikt u uw vakantie juist om te ontladen. Er valt voor beiden iets te zeggen.

Zelf ga ik altijd goed voorbereid op vakantie. Ik weet al maanden van te voren waar we naar toe gaan, hoe we rijden, welk tijdstip we vertrekken, et cetera. Diegenen die mij goed kennen zal het niets verbazen…

Dit zijn mijn laatste dagen voor mijn vakantie. En dan probeer ik altijd in een lagere versnelling te komen. Zo kom ik los van de werkdruk en stress die mijn werkdagen met zich mee kunnen brengen. Ik wil optimaal kunnen genieten van de vakantie met mijn gezin. Een aantal uitgangspunten helpen mij hier altijd bij; ik deel ze graag met u.

De lat lager leggen
Ik geef en gun mezelf de tijd om mijn werkzaamheden te doen zo richting de vakantie. Ik blijf tot het einde doorwerken, begin iedere dag eerder indien nodig, zodat ik in een normaal tempo mijn werk kan afronden. Ik weet dan 1 ding zeker; ik stap met een gerust gevoel in de auto om op vakantie te gaan.

Inspireren
De vakantie gebruik ik altijd om me te laten inspireren. Koppie leeg en zintuigen openstellen is mijn motto. Er gaat altijd een hele stapel tijdschriften, artikelen en leesboeken mee. En per definitie niet allemaal vakliteratuur; ook juist andere magazines zoals in mijn geval Runnersworld of Helden. Dat inspireert mij.

Genieten van het buiten zijn
Bij voorkeur ben ik bezig met activiteiten tijdens mijn vakantie die zich buiten afspelen. Buiten zijn geeft energie! Heerlijk die zon, die regen, die wind of dat briesje. Koud of warm, het maakt mij niet uit. Ik geniet er gewoon van.

Niets doen
De zomervakantie is een ideaal moment om lekker buiten te gaan zitten, boekje te lezen, naar de wolken ( of strakblauwe lucht ) te staren. Ik voel altijd hoe de spanning uit mijn hele lichaam wegtrekt wanneer ik he-le-maal niets doe. Ik gun mezelf op vakantie ook echt de tijd om af en toe even he-le-maal niets te doen. Heerlijk dat niets doen!

Ik ga ‘offline‘
Op vakantie, net als in de jaren ‘80. Dus zonder mobiele telefoon, wifi, internet, laptop. Haast niet voor te stellen in deze tijd, maar echt de moeite waard! Probeer het eens, u zult zien hoe goed het u zal doen. Zelf ga ik echt zo minimaal mogelijk “on-line”. Mijn collega’s pakken alle contacten over, zo hebben we dat geregeld bij Schot. De klant merkt er dus niets van. Wat een rust, heerlijk.

Oh ja, ik ga zaterdag op vakantie en dan ben ik eind augustus weer op kantoor. Gelukkig draait Schot gewoon door, ook zonder mij. Ik weet zeker dat mijn collega’s u graag te woord zullen staan en helpen met uw communicatie-vraagstukken. De meesten zijn inmiddels op vakantie geweest en zijn als het goed is weer opgeladen. Of ontladen, dat kan natuurlijk ook.

Arjan Holleman

 

Wil je ons een mooie review geven? Dat zou leuk zijn en kan via Google Reviews!  

Ja dat wil ik!

 

Copyright © 2022 - Sitemap - Algemene Voorwaarden - Privacy- & Cookieverklaring - Erkend leerbedrijf