Ik had het minder druk, maar bereikte meer…


21 september 2017

 

Ik betrapte mijzelf er een tijdje geleden op dat als iemand aan mij vroeg: “hoe gaat het met je?”, ik steevast antwoordde: ‘Ja goed…. druk.’ En die toevoeging ‘druk’ leek wel ingeburgerd of normaal. Vaak verbinden wij ‘het druk hebben’ met belangrijk zijn. Maar druk zijn heeft ook een keerzijde.

 

Je bent altijd te laat voor sociale verplichtingen. Je hebt nauwelijks genoeg tijd voor familie en krijgt veel te weinig slaap. Je leven bestaat uit e-mails en appjes beantwoorden, afspraken maken en telefoontjes plegen.

 

Een veel gemaakte fout is de overtuiging dat wij de factor tijd moeten verslaan. Maar dit is de verkeerde manier om naar tijd en ruimte te kijken. Want, meer doen of meer hooi op je vork nemen betekent nog niet meer dingen gedaan krijgen.

 

Drukte gaat maar al te vaak over het verkeerd stellen van prioriteiten. Bedenk eens wat echt belangrijk voor je is tijdens je werk. Word je overdag niet teveel afgeleid door social media, collega’s, binnenkomende mailtjes? Of ontbreekt het je aan discipline?

 

Ik geef je een aantal overdenkingen mee om eens anders tegen ‘druk zijn’ aan te kijken. Ik wil je uitdagen om eens om te denken. Immers, omdenken is iets wat wij van Schot Marketing & Communicatie dagelijks doen.

 

Overdenking #1: je wint geen prijs voor je drukte
Stop de verheerlijking van druk, druk, druk. Je krijgt echt geen medaille als je druk bent.

 

Overdenking #2: met focus verzet je bergen werk
Je zult zien dat je met goede focus bergen werk kunt verzetten. En, dat je het niet als ’druk zijn’ ervaart. Het resultaat is dat je dan wel lekker bezig bent.

 

Want wat was het gevolg van mijn “om gedachte”? Ik kreeg veel meer voldoening na een werkdag en rust bij het slapen omdat ik gedaan kreeg wat ik moest doen.

 

Overdenking #3: Als je het niet ‘druk hebt’, zie je meer mogelijkheden
Wanneer je altijd druk bent mis je veel kansen. Vaak zie je ze dan als afleiding en niet als ruimte om te groeien of verder te komen.

 

Overdenking #4: Gun jezelf een thuisdag
Ik gun mezelf eens per maand een thuisdag. Zo kom ik bewust los van de dagelijkse bezigheden en leer ik anders naar bedrijfsprocessen te kijken. Het stelt mij scherp over mijn te volgen koers omdat ik als ondernemer een prachtig bedrijf run. Zo’n moment van bezinning raad ik je aan. Gun jezelf ook 1x per maand zo’n dag, er zal een wereld voor je open gaan.

 

Leer dus ‘nee’ te zeggen tegen minder belangrijke zaken in je leven. Dat geeft jou de kans om meer belangrijke zaken te realiseren en om nieuwe dingen uit te proberen. ‘Nee’ zeggen creëert tijd om belangrijkere dingen na te streven. En, bekijk het ook eens als volgt: als jij een keer ‘nee’ zegt, geef je iemand anders ook eens een kans.

 

Met deze aanpak bewaak ik de focus. Ik heb dus controle, want ik weet waar ik mee bezig ben. Ik ben niet alleen maar aan het rennen. Ik zorg er ook voor dat ik de juiste kant aan het op rennen ben.

 

Ik laat alle druk varen en ga weer ontspannen aan de slag bij Schot Marketing & Communicatie. Ik wens je een verdere niet onnodig drukke dag toe.

 

Hartelijke groet van het marketingbureau met een hart,

 

Arjan Holleman

 

Wil je ons een mooie review geven? Dat zou leuk zijn en kan via Google Reviews!  

Ja dat wil ik!

 

Copyright © 2022 - Sitemap - Algemene Voorwaarden - Privacy- & Cookieverklaring - Erkend leerbedrijf