fbpx

  • Logospirte1


 

Nu is de tijd om te focussen op Mobile First

8 februari 2018

 


Mobile wat...? Wat is Mobile First? Mobile first is een nieuwe ontwikkeling binnen webdesign. Bij Mobile First zijn bezoekers met mobiele apparaten (zoals smartphones) hét uitgangspunt voor het ontwerp van de website.

 

 

Er wordt al lang gesproken over Mobile First, maar het is nu belangrijker dan ooit. Alle onderzoeken wijzen uit dat het mobiel gebruik in 2018 nog meer gaat toe nemen. Ook Google focust zich inmiddels op ‘Mobile First’. Dit betekent dat sites die hiermee rekening houden eenvoudigweg hoger eindigen in de Google-rankings.

Het draait om inhoud
Het uitgangspunt bij Mobile First is dat mobiele gebruikers compleet andere content zoeken dan desktop gebruikers. Op de mobiel willen wij snel geinformeerd worden, wat gevolgen heeft voor de manier waarop een site wordt opgebouwd. Voor mobiele gebruikers is een telefoonnummer of een e-maillink soms het belangrijkst, terwijl een desktop gebruiker een blog wil lezen of het portfolio wil bekijken.

De Mobile First benadering is evengoed een ‘Content First’ benadering. De grootste beperking van de smartphone is de schermgrootte. Daarom moet je duidelijk rekening houden met wat echt belangrijk is (bijvoorbeeld een button om contact op te nemen). Bij Mobile First draait het niet om de mooie plaatjes maar vooral om de content. De content is uiteindelijk waarom bezoekers jouw website bezoeken.

Wat is het minimale wat ik mijn bezoekers moet laten zien om ze een optimale gebruikerservaring te geven?
Binnen Mobile First kijken wij welke informatie minimaal nodig is voor de bezoeker. Sites gebouwd met ‘Mobile First’ hebben geen elementen (zware bestanden) die niet direct relevant zijn. Dat maakt de weergave op je smartphone veel eenvoudiger en contentbewuster. Snelheid, content en gebruiksvriendelijkheid zijn het meest belangrijk.Voor grotere schermen wordt gekeken naar hoe we elementen/effecten kunnen toevoegen om het complete beeld of de ervaring te verbeteren!

Waarom is dit anders dan responsive webdesign?
Een responsive website is dan wel goed te lezen en gebruiken op een smartphone, maar dat betekent niet dat hij gebruiksvriendelijk is. Daarom is het belangrijk Mobile first én responsive webdesign naast elkaar te gebruiken. Hierdoor creëren wij een optimale gebruikerservaring.

 


Wil je meer weten over Mobile First? Of ben je benieuwd wat Mobile First voor uw website kan betekenen?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer artikelen over Webdesign

Joomla! basis handleiding

Joomla! Basis Handleiding Download onze handleiding Joomla! is een geweldig systeem voor het bouwen websites. Door de vele mogelijkheden van Joomla!, kan het een lastig systeem zijn om snel te...

WordPress

WordPress Wat is WordPress en wat zijn de voordelen? Wanneer je aan de slag gaat met WordPress zul je het vast willen uitbreiden zoals een ander uiterlijk geven aan je website. Dit kun je...

Joomla!

Joomla! Wat is Joomla! en wat zijn de voordelen? Joomla! is het CMS dat de basis is voor de websites die Schot maakt en levert. Ook deze website is gemaakt met Joomla. Net zoals tienduizenden sites...

Adres

 

Steenenstraat 8

3262 JM Oud-Beijerland

 

0186 619244

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Links

 

Copyright © 2018


Sitemap

Algemene Voorwaarden
Privacy- & Cookieverklaring

 

Erkend leerbedrijf

 

Vragen?

 

Je bent het vinkje vergeten!