fbpx

Wat is hosting?

Hosting betekent dat je site via een server in verbinding staat met het internet. Je website wordt gehost op een server, dit is eigenlijk een computer die altijd aan staat en aangesloten is op het netwerk (internet). Als je domeinnaam wordt gezocht/aangeklikt in een browser wordt deze automatisch naar de bestanden op de server geleid. Op die manier is je website bereikbaar.

Wat betekent host
De term host komt voor in een aantal verschillende contexten. Het is oorspronkelijk een Engels woord dat gastheer betekent. – Wikipedia. Hosting kan dus uitgelegd worden als ‘het huisvesten van een website’. Een webhoster is daarmee eigenlijk een gastheer voor websites!

Hosting doe je bij een webhoster. Deze zorgt ervoor dat de server geupdate en beveiligd wordt. Je hebt hosting en dus een webhoster nodig als je een website online wilt zetten of e-mails wil sturen met je eigen domeinnaam.

Wat heb ik nodig voor hosting?

Bij webhoster kan je vaak kiezen uit verschillende pakketen. Een webhosting-pakket richt zich vaak op een aantal onderdelen die tot de hosting gerekend worden. Onderstaande termen zul je op de meeste hostingaanbieders terug zien:
1) Schijfruimte (de ruimte op de server)
2) Email accounts (aantal email adressen)
3) Database of meervoud hiervan
4) SSL (wel of geen beveiligde internetverbinding)
5) FTP toegang

Maar wat is dit betekent dit allemaal en hoeveel heb je nodig?

1) Schijfruimte: Dit is de ruimte waarop je je pagina’s, afbeeldingen en andere media van je website staat. Ook de ruimte die je CMS nodig heeft staat hierop. Deze ruimte wordt vaak in MB’s (Megabyte) of GB’s (Gigabytes) weergegeven. Wij adviseren 2 GB schijfruimte.

2) Email accounts: meestal zit er standaard een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. adres bij de hosting. Kijk dit van te voren goed na. Het kan zomaar zijn dat je voor ieder extra e-mailadres moet bijbetalen.

3) Database: Over het algemeen heb je per website één database nodig. Hier wordt de inhoud van je website opgeslagen. Denk hierbij aan alle teksten en artikelen die op de website staan.

4) SSL: Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging tijdens het versturen van gegevens tussen de server (van je website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer). Wanneer de URL van de website begint met https:// dan weet je dat deze website beveiligd is met een SSL-certificaat. Dit kun je ook zien aan het slotje in de balk.

5) FTP toegang: dit is heel belangrijk voor de webbouwer. FTP staat voor File Transfer Protocol en gebruik je voor het uploaden van je bestanden naar je website.

Wat is hosting?

Hoe kies ik een goede webhoster?

Snelheid - De snelheid waarmee je website inlaadt is ongelooflijk belangrijk. Een snelle website geeft een betere gebruikerservaring, rankt beter in Google, overtuigt je klant en snelheid is extra belangrijk voor mobiele gebruikers.

Betrouwbaarheid - Wat heb je aan een website als deze regelmatig niet bereikbaar is? Een website moet 99,95% van de tijd beschikbaar moet zijn. Het liefst 100% natuurlijk!

Support - De kwaliteit van de supportafdeling is erg belangrijk. Reageren ze snel? Lossen ze je probleem snel op? Denken ze met je mee? Denken ze misschien net een stapje verder?

Ons advies - Laat je adviseren! Bij twijfel, bel dan vrijblijvend. Wij kunnen je advies geven en van daaruit bepaal je nog altijd zelf waar jij het beste gevoel bij hebt.

Contact

Privacy- en Cookieverklaring

Door te klikken op akkoord, geef je aan dat je akkoord bent met onze privacy verklaring en het gebruik van cookies. Lees meer

Ja, ik ga akkoord!

Privacy en Cookies Beleid

Dit is de Privacy- en Cookieverklaring voor behorend bij de website van Schot.

Wij benadrukken zorgvuldig met uw persoonsgegevens te zullen omgaan en deze uitsluitend te verwerken voor de doeleinden waarvoor zij zijn verstrekt. Mocht u hier vragen over hebben dan kunt u ons telefonisch (0186 619244) of per e-mail (marcom@schot.nl) bereiken.

Als u op onze website uw gegevens op het contactformulier invult zullen deze gegeven uitsluitend worden gebruikt om, indien u daartoe verzoekt, contact met u op te nemen. Hetzelfde geldt voor het stellen van een vraag per e-mail: wij zullen alsdan uw e-mail adres uitsluitend gebruiken om, indien u daartoe verzoekt, contact met u op te nemen.

Wij zullen uw persoonsgegevens niet aan derden verstrekken tenzij dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de door u verstrekte opdracht en/of gesloten overeenkomst of indien wij daartoe verplicht zijn op grond van de vigerende wet- en regelgeving.

Cookies
Onze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn tekstbestandjes die op verzoek van onze website door uw browser op uw computer of mobiele apparatuur worden opgeslagen wanneer u de website bezoekt. Uw browser zal hierna bij elk bezoek aan de website de inhoud van de cookie terugsturen. Dit is noodzakelijk voor de functionaliteit en effectiviteit van de website. Via de website worden functionele cookies geplaatst. Dit zijn cookies die ervoor zorgen dat de website op een goede wijze functioneert. Deze cookies worden bijvoorbeeld gebruikt om informatie te onthouden die u invult bij het contactformulier of het uitlezen van uw browserinstellingen om de website op de goede manier op uw beeldscherm te krijgen.

Google analytics
Daarnaast maken wij gebruik van Google Analytics om het gebruik van onze website bij te houden en zo mogelijk te verbeteren. De informatie die met behulp van de cookies van Google Analytics wordt verkregen wordt door Google zo gelogd dat deze niet tot u te herleiden is. Google heeft geen toestemming om de verkregen Analytics informatie voor eigen doeleinden te gebruiken, of om deze te gebruiken voor andere Google diensten.

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om inhoud en reclame aan te passen, om socialemediafuncties te bieden en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde socialemedia-, reclame- en analysepartners.

Links op de website
De social media logo’s op onze website bevatten enkel links naar de betreffende social media pagina’s. Indien u op deze logo’s klikt verwerken wij hierdoor geen persoonsgegevens.

Uw rechten
U kunt ons schriftelijk (Steenenstraat 8, 3262 JM Oud-Beijerland) of per e-mail (marcom@schot.nl) verzoeken inzage te verkrijgen in de persoonsgegevens die wij van u verwerken. Na ontvangst van uw verzoek zullen wij u binnen 4 weken een overzicht zenden van de verwerking van uw persoonsgegevens. U kunt ons nadien verzoeken om deze gegevens te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen.

Aanpassen Privacy/Cookie policy
Wij behouden ons het recht voor deze Privacy/cookie verklaring te wijzigen. Wijzigingen zullen worden gepubliceerd op deze website.