• Logospirte1

 

Communi­catie­strate­gie

Vandaag de dag is een goede communicatiestrategie voor elk bedrijf onmisbaar. Zoals bij elke strategie, dient u daar vooraf goed over na te denken. Een ontzettend handig hulpmiddel hierbij is het communicatieplan. In dit plan wordt vooraf goed op papier gezet wat er moet gebeuren, wie de doelgroep is en wat de doelstellingen zijn van de nieuw te voeren, strategie. Natuurlijk kunt u voor alles rondom de communicatiestrategie terecht bij Schot. Om u alvast kennis te laten maken met de belangrijke peilers van een plan, worden hieronder enkele basiscomponenten van het plan opgesomd.

 

Communicatieplan
Een plan met betrekking tot de communicatie van het bedrijf begint meestal met een analyse van uw bedrijf en de omgeving van uw bedrijf. Op grond daarvan wordt er een doelgroep bepaald en worden de doelstellingen vastgesteld. Zodra deze duidelijk zijn, kan er een kernboodschap worden geformuleerd waarna het belangrijkste onderdeel van het plan aan de beurt is: de communicatiestrategie. Binnen deze strategie wordt bedacht op welke manier de doelstellingen worden bereikt en welke communicatiemiddelen en kanalen daarbij worden gebruikt. Tot slot zijn ook de financiën en de planning van belang. Een ander belangrijk onderdeel van het plan is de monitoring. Dat houdt vooral in dat je vooraf bepaalt op welk moment je evalueert, zowel tussentijds als achteraf.

 

Communicatiestrategie
De communicatiestrategie is voor steeds meer bedrijven een kernonderdeel van het bedrijf. Natuurlijk is het als bedrijf mogelijk om lukraak communicatieactiviteiten uit te voeren en veel verschillende communicatiemiddelen in te zetten. Wanneer er maar genoeg verschillende middelen worden ingezet, is de kans groot dat het doel wordt bereikt. Het is dan echter ontzettend duur en het is mogelijk om het veel effectiever te doen. Dat kan door vooraf na te denken over wat er moet gebeuren en dit is precies wat er bij het maken van een communicatiestrategie gebeurt!

 

Wij maken uw communicatieplan!
Vindt u het lastig om een strategie te ontwerpen of een volledig plan te maken? Gelukkig hoeft u dat ook niet zelf te doen. Het is namelijk eenvoudig uit te besteden aan Schot. Wij verzorgen voor u de perfecte communicatiestrategie!

 

Adres

 

Steenenstraat 8

3262 JM Oud-Beijerland

 

0186 619244

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Links

 

Copyright © 2018


Sitemap

Algemene Voorwaarden
Privacy- & Cookieverklaring

 

Erkend leerbedrijf

 

Vragen?

 

Je bent het vinkje vergeten!