Blog

Hoka, Hoka, Hoka...selectieve perceptie!

10 november 2021

 

Je hebt het vast wel eens ervaren zonder dat je het zelf in de gaten had...selectieve perceptie. Van alles wat er op de wereld te zien, horen, ruiken, voelen en proeven is, neem je maar een klein deel bewust waar. En dat is maar goed ook, want er zijn zoveel prikkels en indrukken om ons heen; als je die allemaal bewust zou waarnemen werd je helemaal krankjorum.

Continue reading

Voor niets gaat de zon op maar ook liefdadigheid

21 juli 2021

 

Niet iedereen realiseert zich dat maatschappelijke betrokkenheid in Nederland enorm groot is. Iedereen kent wel de goede doelen beweging, maar de omvang van de bedragen is niet heel bekend.

Continue reading

De Bellinga’s

Na de kerst zijn wij met ons gezin een weekje naar Drenthe gegaan. De omgeving waar carbid schieten dé manier is om het jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te luiden kwamen wij achter. Doffe dreunen, die de hele dag galmden over de vlakke weilanden rondom ons park.

Op vrijdag 27 december kwamen wij aan op Landal Aelderholt in Aalden. Na een heerlijke boerenlunch (zo noemen ze dat daar) lieten mijn vrouw en ik onze kinderen achter in de grote indoor speeltuin van het park. Dat gaf ons de gelegenheid om in alle rust de tassen uit te pakken.


Continue reading

Ra Ra, wie ben ik?

In veel publicaties over communicatie worden de termen identiteit, imago en reputatie door elkaar gebruikt. Alsof ze hetzelfde betekenen. Dat is niet zo. Hoewel ze met elkaar te maken hebben, is er inhoudelijk een belangrijk verschil.

Het is hierbij van belang dat je dan ook kijkt vanuit de organisatie, het bedrijf dat beoordeelt wordt op de termen identiteit, imago en reputatie op basis van de volgende drie uitgangspunten:

  • Wie ben je als organisatie (hoe zie je jezelf?)
  • Wat vindt men van ons?
  • Hoe wil je dat anderen over ons (gaan) denken?

 

Continue reading

Samenwerken

2 mei 2019

 

Afgelopen week hebben we via de social media kanalen van Schot Marketing & Communicatie drie van onze vaste leveranciers, of liever gezegd partners, uitgelicht. Dit zijn Inge Kaptein, De Bondt Grafimedia en UC Systems.

Het mooie van samenwerken is dat je mét elkaar iets ontwikkelt of levert omdat je aanvullend bent aan elkaar. Wanneer samenwerken in goede harmonie gaat, dan heb je beiden maar 1 doel voor ogen; het maximale resultaat voor de uiteindelijke opdrachtgever.

Continue reading

Plannen en pieken…daar gaat het om!

7 februari 2019

 

Ben jij er klaar voor…? Deze vraag stel ik 2 á 3 keer per week aan onze oudste dochter. Dochterlief is 10 jaar en zit in groep 6. En het is blijkbaar gebruikelijk op die leeftijd dat je dan 2 á 3 toetsen per week krijgt. Rekenen en taal, maar tegenwoordig ook naut, nieuwsbegrippen, geschiedenis, weet ik wat voor vakken ze tegenwoordig geven op school.

Continue reading

Klantvriendelijkheid in Limburg

21 december 2018

 

Kent u het plaatsje Valkenburg in Limburg? Ik was daar afgelopen weekend. Met mijn gezin, op uitnodiging van mijn ouders. Ook mijn broer was aanwezig met zijn gezin. Oude tijden herleefden. Vroeger ging ik altijd met mijn ouders op vakantie. Mooie herinneringen zijn dat. Toevallig ook wel eens in Valkenburg en omgeving heb ik mij laten vertellen. Ik weet dat zelf niet meer. Ik was drie, of vier…misschien vijf, maar dan houdt het wel op.

Continue reading

De zomer voorbij..

6 september 2018

 

Dat is een ding wat waar is, de zomer is zeker voorbij. Wat was het warm hé! Record naar record werd verbroken. Dat hebben we toch maar mooi meegemaakt met elkaar. Ik kijk nog één keer achterom en dan sla ik het zomeralbum dicht.

Continue reading

Opladen of ontladen…

2 augustus 2018

 

Hopelijk geniet u allemaal enorm van deze zomer. Bent u al op vakantie geweest? Of wellicht gaat u – net als ik – nog op vakantie. Aan de temperatuur kan het in ieder geval niet gelegen hebben….of misschien ook wel. Het was een beetje “too much” de afgelopen weken wat mij betreft.

Continue reading

Hittegolf

19 juli 2018

 

Meteorologisch gezien is de zomer van 2018 in alle opzichten bizar. Het ene na het andere record sneuvelt. Het warmste voorjaar, het droogste voorjaar en nu wordt er hard gewerkt aan het record van de warmste zomer, de hoogste temperatuur en het grootste neerslagtekort.
Misschien wel van ooit.

Continue reading

Wij gaan de Hoeksche Waard op de kaart zetten!

In samenwerking met onder anderen IngKa Communicatie, HW Media en Business Blogger gaan wij de Creatieve Boerderij opzetten. Een mooi initiatief dat laat zien wat de creatieve kracht van de Hoeksche Waard is! Wij gaan de Hoeksche Waard op de kaart zetten. Lees hier het artikel!

Continue reading

We kijken terug op een goed 2017

18 januari 2018

 

De start van een nieuw jaar is altijd iets waar ik enorm naar uit kan kijken. Ondanks dat buiten de dagen somber, nat en tegenwoordig ook stormachtig kunnen zijn, gaat er bij mij altijd een nieuwe, frisse lentebries door het kantoor.

Continue reading