Wat betekent reCAPTCHA?

Je kent het wel… even bewijzen dat je geen robot bent en dan mag je door. Een paar jaar geleden moest je nog een aantal tekens na typen of het antwoord op een som geven. Tegenwoordig moet je alle bruggen of palmbomen aanklikken en als je er één naast zitten opnieuw beginnen. Naast deze optie heb je ook nog de ‘onzichtbare’ testen waarbij je een Google icoontje in de hoek van je scherm ziet. Al deze opties hebben de naam “reCAPTCHA”.

 

Wat betekent reCAPTCHA?

 

Wat doet een reCAPTCHA?

Als je bereikbaar wilt zijn voor je potentiële klanten kan dit op verschillende manieren. Je kunt je telefoonnummer zichtbaar maken, je e-mail maar je kunt ook een contactformulier op je site plaatsen. Op deze manier kunnen potentiële klanten je gemakkelijk bereiken. Het nadeel hiervan is dat je naast ingevulde formulieren van “bijna klanten” je ook veel spam of ongewenste berichten in je mailbox kunt ontvangen. Deze ongewenste berichten komen vaak van ‘bots’. Om dit tegen te gaan plaatst je een reCAPTCHA op je website. Een reCAPTCHA zorgt er dus voor dat je weinig tot geen spam ontvangt.

 

Hoe werkt het en waar komt het vandaan?

reCAPTCHA is een systeem dat is ontwikkeld door Google. Google achterhaalt of de gebruiker van het formulier een robot of een mens is. Zodra je de Google reCAPTCHA installeert op je website kan Google meekijken hoe de gebruiker zich gedraagt op je website. Maar hoe herkent Google dit dan? Google meet een aantal factoren tijdens het bezoek aan je website. Welke factoren dit zijn geeft Google natuurlijk niet vrij maar ze kijken bijvoorbeeld of de gebruiker aangemeld is met een Google account of naar het IP-adres.

 

Hoe maak ik gebruik van Google reCAPTCHA?

Als je een reCAPTCHA op je website wilt plaatsen heb je een aantal elementen nodig:
- Een contactformulier met ondersteuning voor een reCAPTCHA. Dit kan een plugin zijn.
- Een Sitesleutel en de Geheime sleutel (via deze link kun je deze aanvragen)

Het maken/aanvragen van een reCAPTCHA is gratis :), er zitten dus geen extra kosten aan verbonden. Heb je hulp nodig met het instellen of plaatsen van je reCAPTCHA, dan helpen wij je graag!

 

 

Wij zijn erkend leerbedrijf

Wil je ons een mooie review geven? Dat zou leuk zijn en kan via Google Reviews!  

Ja dat wil ik!