Skip to main content

Heeft Social Media invloed op mijn website ranking in Google?

Heeft Social Media invloed op mijn website ranking in Google?

Om maar direct met de deur in huis te vallen.. Nee. Social Media heeft geen directe invloed op je website ranking in Google. Het aantal volgers, likes, shares en retweets leidt in geen enkel opzicht tot een betere website ranking in de zoekresultaten van Google. Maar Social Media heeft wel indirecte invloed op Google. De brandende vraag is dan ook “hoe heeft dit dan precies invloed?”.

 

Er zijn diverse strategieën waarop je social media kunt inzetten, maar de volgende worden het meest gebruikt:

 

Voordat we beginnen,
Je hebt het over belangrijke SEO factoren. Je kunt niet om het EAT principe heen. EAT is een afkorting voor de Engelse termen: Exportise, Authoritativeness en Trustworthiness. In het Nederlands: expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. De laatste updates van het Algoritme van Google hadden hoofdzakelijk invloed op het EAT principe. Hier komen wij later op terug.

 

Zorg dat volgers je artikel delen om meer zichtbaarheid te krijgen

Deze strategie heeft 100% invloed op de ranking! Dit is wel meteen de moeilijkste strategie. Je bent hierbij afhankelijk van je volgers. Zorg ervoor dat je mensen boeit en dat de informatie zo interessant is dat men dit wil delen. Zodra je artikel of bericht veel gedeeld wordt op Social Media zegt dit iets over de expertise, autoriteit en betrouwbaarheid.

 

Zorg dat mensen op je link klikken

Zodra je content, zoals een nieuwe blog of nieuwe pagina, deelt op bijvoorbeeld LinkedIn met een link naar jouw website, nodig je lezers uit om op de link te klikken en jouw website te bezoeken. Je haalt dus verkeer vanuit Social Media naar jouw website.

 

Het beïnvloeden van zoekmachine optimalisatie door middel van Social Media richt zich voornamelijk op het doorsturen van lezers naar je website.

 

TIP: De link die je bij een Social Media bericht plaatst moet dus zo relevant mogelijk zijn en direct antwoord geven op de vraag van je lezer. Of voldoen aan het verwachtingspatroon.

 

Kortom Social Media geeft jouw bedrijf kans om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen, verder uit te bouwen en zelfs om conversie te realiseren. Toch is het inzetten van Social Media niet zomaar iets dat je er even bijdoet. Social Media uitbesteden kan daarom een goed idee zijn. Wil je graag eens sparren over wat Social Media voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!

 

Contact