Skip to main content

Storm voor de stilte

Het zal je niet verbazen als ik vertel de laatste tijd veel om me heen te horen dat iedereen het maar druk heeft. Op zich is dat een goed teken, maar we moeten niet doorschieten met z’n allen vind ik. Daarmee bedoel ik dat we enigszins begrip moeten hebben voor elkaar in deze - toch haast wel overspannen - marktsituatie. 

Storm voor de stilte


Er is een groot tekort aan van alles en nog wat. Tekort aan grondstoffen, tekort aan personeel, tekort aan eindproducten…en vaak ook een tekort aan geduld en begrip. Er is veel onvrede in ondernemend Nederland. Blokkades, stakingen, er was geen ontkomen aan de afgelopen weken. Jammer, deze situaties. Want wanneer je niet oppast verlies je al snel het menselijke aspect en het respect naar elkaar toe uit het oog. 

Ik denk veel na over wat dit voor ons bedrijf betekent. Hoe gaan wij om met de schaarste én werkdruk binnen ons bedrijf. Er ligt een flinke stapel opdrachten klaar, en er gaat nog veel meer aankomen. Toch kies ik er vooralsnog voor om te blijven doen wat we altijd doen. En dat is hard werken, met elkaar de schouders eronder, strak plannen, verwachtingen managen, elkaar niet over de rooie jagen én een goede planning maken. En juist door te blijven doen wat we altijd doen lukt het ook om de rust te bewaren binnen ons bedrijf. 

Natuurlijk, ook wij kunnen er nu wel 1 of 2 fte bij hebben. Maar waar haal je die zo snel vandaan? En wat haal je dan in huis? Wat kost het en wat brengt dat op? En hoe is de situatie over 3 maanden? 

Veel vragen die op me afkomen en die ik maar niet kan beantwoorden. Het is en blijft allemaal erg onzeker ook. Ik ben en blijf positief, maar voor hetzelfde geld gaan we weer net zo’n najaar in als vorig jaar. 

Dus die tornado waar we nu inzitten, is dat niet de storm voor de stilte? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat wij door gewoon te blijven doen wat wij altijd doen, prima vooruit kunnen de komende tijd. En dat geeft mij en mijn collega’s rust, vertrouwen en het goede gevoel dat we er samen toch een oplossing voor hebben gevonden.Ik wens iedereen een fijne zomervakantie toe. Hopelijk kan jouw geplande vakantie doorgang vinden. Zit de storm uit zogezegd en ga op zoek naar wat stille momenten tijdens je vakantie. Een heerlijk vooruitzicht, toch?

Arjan

Storm voor de stilte - Arjan