Skip to main content

Mobile First: Snelheid speelt een belangrijke rol

1 maart 2018

 


Je kent het wel: je wilt een website openen op je telefoon, maar het laden van de website duurt enorm lang. Grote kans dat je al afhaakt voordat je op de pagina bent aangekomen. Dit zorgt voor een slechte gebruikerservaring.

 

In onze vorige blog hebben wij het gehad over de drie belangrijkste elementen van ‘Mobile First’: snelheid, content en gebruiksvriendelijkheid. In deze blog leggen wij de nadruk op de snelheid. Zorg dat de laadsnelheid van de website zo optimaal mogelijk is.

 

 

De snelheid is om meerdere redenen van belang. Allereerst natuurlijk voor je bezoekers. Een paar jaar geleden hadden veel mensen er begrip voor dat een website op hun telefoon langzamer was dan op hun computer. Maar dat geduld is tegenwoordig weg. Wanneer een website niet snel genoeg laadt, zijn de bezoekers binnen no-time verdwenen. Uit onderzoek blijkt dat 40% van de bezoekers een pagina verlaat die langer dan 3 seconden nodig heeft om volledig te laden.

 

Daarnaast heeft het consequenties voor je ranking in Google wanneer je site te traag is. De snelheid van je website bepaalt mede je positie in de zoekmachines.

 

Hoe maak je een website sneller?
Google heeft verschillende tools waarmee je de snelheid van je website kunt testen. Wij analyseren de punten die Google opmerkt. Zijn de afbeeldingen niet goed geoptimaliseerd (bijvoorbeeld te groot) of is de server te traag? Wij volgen deze adviezen op en maken zo je site nog sneller. Dit heeft vrijwel direct een positieve invloed op je rankings.

 


Heeft je website een lange laadtijd? En verlies je daarmee dus veel potentiele klanten? Neem gerust eens contact met ons op. Wij helpen je graag!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.