• Logospirte1


 

Het Merkenspel

Waarom is het merkenspel zo goed om te spelen?

Het Merkenspel

Het merkenspel gaat over identiteit en positionering. Wie ben je en waar sta je? Vragen die bij het bepalen van de communicatiestrategie cruciaal zijn. De antwoorden zijn van belang om van een opdrachtgever informatie te krijgen over het zelfbeeld dat hij heeft. En, vandaar te vertrekken naar bijvoorbeeld een verandering, een gewenst beeld en gewenste positionering. Of, minder ingrijpend, een verduidelijking of aanscherping van de identitieit op onderdelen. Of met de huidige identiteit naar een andere concurrentiepositie in de markt te bewegen.

 

De basis van het merkenspel

In de basis werkt het spel heel eenvoudig. De deelnemers (tot ca. 10 personen) praten samen over welk merk zij persoonlijk het meest overeen vinden komen met hun eigen bedrijf of organisatie. Daarom is het van belang het spel te spelen met merken met een onbetwiste identiteit en heldere positie in de markt. Middels een groot bord worden de logo’s van de merken gepresenteerd en hier kunnen de deelnemers uit kiezen. Aan het einde van iedere ‘ronde’ wordt er een merk/logo van het bord verwijderd. Er blijft uiteindelijk een klein rijtje met merken/logo’s over welke dan het meest past en waarom. De consensus weerspiegelt dan wie je bent en waar je staat.

 

Uiteindelijk wordt met behulp van de identiteit van deze merken en hun positionering dus heel duidelijk wie je zelf bent en waar je staat, wie je wilt worden en waar je naar toe wilt bewegen en dus wat de communicatie moet gaan bereiken. Het geeft dus ook heel goed richting aan het formuleren van doelstellingen.

 

Bij Schot hebben we het merkenspel al een aantal jaar in gebruik en het leuke om te zien is dat het spel zelf ook steeds anders wordt. Merken die we 5 jaar geleden nog gebruikten zijn inmiddels vervangen voor nieuwe merken.

 

Bel ons als je het merkenspel wilt spelen. Geheel vrijblijvend. Wij vinden het leuk om te doen en het helpt je weer eens naar jezelf te kijken. Het merkenspel, een reflectiemodel voor bedrijven en organisaties.

 


Contact 

Adres

 

Steenenstraat 8

3262 JM Oud-Beijerland

 

0186 619244

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Links

 

Copyright © 2018


Sitemap

Algemene Voorwaarden
Privacy- & Cookieverklaring

 

Erkend leerbedrijf

 

Vragen?

 

Je bent het vinkje vergeten!